Gen Gombosuren

För att lyfta fram de hemlösas situation globalt så har den ideélla föreningen Hemlösa.se i Stockholm förklarat den 20:e januari varje år till att vara de ”Hemlösas internationella dag”. Vi har även instiftat ”Santa Claus Prize” som omfattar tre olika priser där bland annat utmärkelsen ”Hemlösas Hjälte” delas ut på den internationella dagen.

Gen Gombosuren

Vad vi gör

Hemlösa.se är en icke vinstdrivande förening som startades 2010. Verksamheten bedrivs utan några mellanhänder, vilket innebär att alla bidrag går oavkortat till föreningens arbete med att hjälpa de hemlösa i samhället.

Varje dag hjälper vi hemlösa som spenderat natten utomhus, de flesta har inte fått någon ordentlig sömn. De träffar oss på morgonen för den dagliga frukostutdelningen och sedan kan de komma och få rådgivning, toalettpeng eller hjälp med medicin.

Frukostutdelning

Den dagliga frukostutdelningen på Vasagatan lockar hundratals hemlösa varje morgon och är kärnan i vår verksamhet. Varje morgon går Kavian upp och samlar in smörgåsar och kaffe från närliggande restauranger som sedan delas ut till de hemlösa som samlas vid Vasagatam. Kön brukar ringla sig lång vid 6.20-tiden på morgonen när vi anländer med frukosten.

Hemlösas Internationella Flagga

Hemlösas Flagga är en internationell symbol för hemlösa, hemlöshet och fattiga i världen. Hemlösas Flagga är den enda flaggan i världen för hemlösa och de som hjälper hemlösa.

Hemlösas Internationella Flagga