Hemlösas Tomte

Hemlösa.se har skapat en tradition bland de hemlösa. Varje år utser Hemlösa.se en person som vi anser har spelat stor roll för de hemlösa och som vi tror kan symbolisera ett hopp och glädje. Vi kallar den här personen för Hemlösas Tomte.

Den 19 december 2013 var första gången vi visade vårt initiativ offentligt. Under den vardagliga frukostutdelningen på Vasagatan inne i Stockholm så kom årets Hemlösas Tomte iklädd speciella kläder och delade ut mat och julklappar till de hemlösa.

Vi kommer framöver under juletiden komma iklädd som Hemlösas Tomte och dela ut julklappar. Man kan träffa oss på helgerna kl 09:00 då Hemlösa.se:s matutdelning äger rum, vanligtvis utanför Raddison Blu Royal Viking Hotel på Vasagatan i Stockholm. På vardagarna kan man träffa oss på frukostutdelningarna som startar kl 06:30 på Vasagatan utanför Centralstationen i Stockolm. Verksamheten fortsätter sedan på Hemlösas Kulturhus.

SVT kom 2013 och spelade in ett inslag till SVT Rapport. Du kan läsa artikeln på SVTs webbsida. Videoklippet har dessvärre tagits bort från deras webbsida och av upphovsrättskäl har vi inte rätt att visa videon på den här webbsidan.

Skärmbild från TV-inslaget