To be homeless

Tänk om du helt plötsligt blir hemlös, som så många blir i verkligheten. Vi kan också göra dig hemlös på riktigt under några dagar. Det här är ett förslag till alla politiker, chefer, ungdomar och dem som vill trivas mer med sina egna liv.

To be homeless är ett projekt i Hemlösa.se:s regi som går ut på att bli hemlös och leva som en hemlösa under en tid med visst stöd från en utsedd mentor. Har man pengar kan man dessutom betala för upplevelsen och samtidigt stöda de riktigt hemlösa. De som vill prova hemlöshet kan registrera sig här på webbsidan, sen kommer vi överens om ett datum då man lämnar ifrån sig alla sina sina kläder och grejer och istället får gamla och trasiga kläder och får leva på gatan under några dagar.

Ledaren för Hemlösa.se, Kavian Ferdowsi, kommer vara mentor under projektet och dit deltagarna blir hänvisade till för stöd under upplevelsen.

Normalt kostar det 0-1000 kr för ungdomar och 2000 kr för vuxna, men om man inte har några pengar kan man betala senare. Om man inte har några pengar alls så behöver man inte heller betala.

Pengarna man betalar in går först till den ideella föreningen Homeless Foundation, sedan delas pengarna ut till Hemlösa.se som använder dem på olika sätt som behövs för hemlösa. Bankgirot för inbetalning är 544-0672 och ägs av Homeless Foundation. organisationsnummer är 802488-2873 och organisationen är registrerad hos Skatteverket som en ideell förening.

Vänligen skriv som meddelande att det är för To be homeless.

Vid frågor och diskussion kan du ringa till Hemlösa.se på 0762 66 19 53 eller maila oss på info@hemlosa.se.

Är du villig att möta hemlösheten?

Anmälan – To be homeless