Om oss / FAQ2018-12-31T16:31:45+00:00

Om Hemlösa.se

Hemlösa.se är en icke vinstdrivande förening som startades 2010. Verksamheten bedrivs utan några mellanhänder, vilket innebär att alla bidrag går oavkortat till föreningens arbete med att hjälpa de hemlösa i samhället. Vi delar varje dag, 365 dagar om året, oavsett väder, ut mat till ca 800 hemlösa, ordnar trygga sovplatser, varma kläder, skor, mediciner, tandborstar samt köper sovsäckar till hemlösa m.m.

Lär känna vår grundare och verksamhet:

Intervju med Kavian Ferdowsi från december 2017:

Läs mer om oss:

FAQ

Hur används pengarna jag skänker?

Hemlösa.se är en ideell förening som inte använder sig av några mellanhänder. Alla donationer går oavkortat till arbetet med att hjälpa de hemlösa. Pengarna används till att köpa mat, kläder, skor och vardagssaker som tandborstar, tandkräm, borstar samt ordna med trygga sovplatser för de hemlösa etc.

 Varför har ni inget 90-nummer?

Vi följer alla Skatteverkets riktlinjer om ideella föreningar, vilket vi redovisar varje år. Vi litar på att myndigheten Skatteverkets krav på ideella föreningar håller hög standard.

Hur många hemlösa hjälper ni?

 Vi hjälper ca 800 hemlösa varje dag.

Varför vill ni i första hand ha ekonomiska donationer?

Behoven varierar från dag till dag – olika storlekar, modeller, klädestyper. Risken är att vi går ut och säger att vi har behov av en viss pryl, och helt plötsligt får vi en stor våg av just den saken fastän det dagen därpå är brist på något helt annat. Det mest tidseffektiva och bästa sättet är att stötta oss ekonomiskt så att vi kan fördela pengarna och köpa in det som behövs för stunden.

Jag vill engagera mig. Hur kan jag hjälpa till?

Hemlösa.se behöver hjälp med allt ifrån måltidsförberedelser, yrkesmässig kunskap, städning, transport, administration, marknadsföring m.m. Hör av dig till info@hemlosa.se så hjälper vi dig gärna hitta ett sätt som du kan engagera dig, eller hitta fler sätt att kontakta oss via.

Är Hemlösa.se en religiös organisation?

Vi är i grund och botten en kristen organisation. Vår vision, och det vi utför, är det som Kristus har sagt till oss människor att göra: att älska varandra. Vi vill inte trycka på en massa kristna värderingar, utan istället låta folk se i verkligheten det som Jesus bett oss att utföra. Sen är det upp till var och en att bedöma om det vi tror på är bra eller oförnuftigt.