Om Hemlösa.se

Hemlösa.se är en icke vinstdrivande förening som startades 2010. Verksamheten bedrivs utan några mellanhänder, vilket innebär att alla bidrag går oavkortat till föreningens arbete med att hjälpa de hemlösa i samhället. Vi delar varje dag, 365 dagar om året, oavsett väder, ut mat till 200-300 hemlösa, ordnar trygga sovplatser, varma kläder, skor, mediciner, tandborstar samt köper sovsäckar till hemlösa m.m.

Möt Hemlösa.se

Hemlösa.se driver tillsammans med My Little Santa en vlog där hemlösa, företagsledare, politiker och volontärer, både gamla och unga, delar något om hemlösa, hemlöshet och fattigdom. Här nedan är ett urval. Se hela spellistan på YouTube eller kolla våra IGTV inlägg på Instagram

FAQ

Hur används pengarna jag skänker?

Hemlösa.se är en ideell förening som inte använder sig av några mellanhänder. Alla donationer går oavkortat till arbetet med att hjälpa de hemlösa. Pengarna används till att köpa mat, kläder, skor och vardagssaker som tandborstar, tandkräm, borstar samt ordna med trygga sovplatser för de hemlösa etc.

 Varför har ni inget 90-nummer?

Vi följer alla Skatteverkets riktlinjer om ideella föreningar, vilket vi redovisar varje år. Vi litar på att myndigheten Skatteverkets krav på ideella föreningar håller hög standard.

Hur många hemlösa hjälper ni?

 Vi hjälper 200-300 hemlösa varje dag.

Varför vill ni i första hand ha ekonomiska donationer?

Behoven varierar från dag till dag – olika storlekar, modeller, klädestyper. Risken är att vi går ut och säger att vi har behov av en viss pryl, och helt plötsligt får vi en stor våg av just den saken fastän det dagen därpå är brist på något helt annat. Det mest tidseffektiva och bästa sättet är att stötta oss ekonomiskt så att vi kan fördela pengarna och köpa in det som behövs för stunden.

Jag vill engagera mig. Hur kan jag hjälpa till?

Hemlösa.se behöver hjälp med allt ifrån måltidsförberedelser, yrkesmässig kunskap, städning, transport, administration, marknadsföring m.m. Hör av dig till info@hemlosa.se så hjälper vi dig gärna hitta ett sätt som du kan engagera dig, eller hitta fler sätt att kontakta oss via.

Är Hemlösa.se en religiös organisation?

Hemlösa.se är en religiöst och politiskt oberoende ideell förening.
Men vi som jobbar som volontärer älskar Jesus från botten av våra hjärtan och följer honom praktiskt.