Hemlösas Uppfinnarteam

Hemlösa.se erbjuder ett unikt uppfinnarprogram där man kan samlas och utveckla sina inre kreativa idéer tillsammans med andra. Denna samling hålls bland hemlösa för hemlösa. Programmet går ut på att aktivera och sporra dem för att visa att de också kan vara med och utveckla nya och intressanta produkter.

Programmet leds av Kavian Ferdowsi, som själv är uppfinnare, har patenterade uppfinningar och kontakt med näringslivet. Alla deltagare kommer få vägledning och råd från honom, hela vägen från ritbordet → fabriken → försäljning.

Utvecklingen

Säg att det finns en idé som behöver utvecklas. Den kanske kommer från sammhället, ett företag, eller möjligen från en hemlös som vill att sin idé förverkligas. Poängen med programmet är då att bjuda in en grupp hemlösa personer för att tillsammans utveckla idén vidare.

Vinsten som kommer från den utvecklade idén går till både idéskaparen, Hemlösas Uppfinnarteam samt organisationen Hemlösa.se. Den vinst som går till Hemlösa.se används i organisationen som en gåva, alltså till de hemlösa i allmänhet.

Ägandeskap och vinst

  • Den som kommer med en idé till Hemlösa.se blir ägare (här Ägaren) av produkten, ett 100% ägandeskap. Ägaren bestämmer när, var och hur produkten senare kommer säljas.
  • Ägaren tar max 75% av vinsten som försäljningen av uppfinningen drar in.
  • Organisationen Hemlösa.se tar minst 25% av vinsten som kommer gå till organisationen ändamål.
  • Vinsten som en uppfinning drar in bestäms och regleras av ett juridiskt bindande kontrakt mellan Ägaren och Hemlösa.se.

Varumärket

Alla produkter och varor som utvecklas av Hemlösas Uppfinnarteam kommer att existera under det unika varumärket Made by homeless som är registrerat hos Patent och registreringsverket.

Policy

Utveckling och produktion skall ske i Sverige. Ägaren kan inte ändra den här regeln, bara Hemlösas Uppfinnarteam.

Undantag: om det blir svårt att utveckla eller producera i Sverige eller om det är 50% dyrare att producera eller utveckla i Sverige jämfört med annat land.

Ytterligare information

Är du hemlös eller kanske känner någon hemlös? Kontakta oss så kan vi skapa något spännande!
Har du en idé som du vill förverkliga genom Hemlösa.se och de hemlösa? Kontakta oss så kan vi börja ett intressant projekt tillsammans.