Hemlösas Internationella Melodifestival

Vinstutdelning

Pengarna som går in i projektet, och på alla sätt som projektet och låtarna skapar pengar eller på något sätt stöder melodifestivalen, går till de hemlösa via varumärket Made by homeless. Alla pengar som går ut från projektet går ut från och via Made by homeless. Hemlösa.se är melodifestivalens arrangör via Made by homeless.

Vid alla intäkter till Hemlösas Internationella Melodifestival går:

  • 75% till de hemlösa och fattiga i format av mat, kläder, medicin, tak, boende… olika projekt i världen.
  • 20% av intäkterna går till de tävlande artisterna och dem som skrivt låtarna som har varit med sedan semifinalen.
  • 5% går till Made by homeless och melodifestivalens grundare, Kavian Ferdowsi, via Made by Homeless.
  • Pengarna går till Made by homeless via Homeless Foundations bankkonto (Hemlösa.se).

OBS att utdelningen av vinst sker endast efter att alla kostnader har betalats ut till exempelvis sponsorer och lokalkostnader och sådant som är obligatoriskt för arrangörerna att betala, sedan skall vinsten delas ut till artisterna och de hemlösa.

Upphovsrätt

Made by homeless och Hemlösa.se kommer bli ägare till musikbidragen som tävlar i melodifestivalen. Låtarna som spelas under tävlingen kommer senare att säljas under varumärket Made by homeless i syfte av att stödja de hemlösa. Ägandeskapet är ett sätt att förhindra utnyttjande av de hemlösa i marknadsförande syften. Samtidigt tänker Hemlösa.se på att artisterna ska bli uppmuntrade och stödda, därför får de 20% av vinsten, men det mesta av vinsten skall gå till hemlösa.

Hemlösa.se, Made by homeless och Kavian Ferdowsi har som grundare och skapare av Hemlösas Internationella Melodifestival rättigheterna till konceptet till Hemlösas Internationella Melodifestival och låtarna som spelas under festivalen och har rätten att välja världens årets hemlösas låt.

Skaparna av denna musikfestival kommer bli ägare till eventuell copyright för all musik som skickas in och/eller spelas under festivalen. Genom att medverka i Hemlösas Internationella Melodifestival släpper du innehavandet av den copyright för musiken du kommer framföra under musikfestivalen.

OBS: Om man inte äger (har upphovsrätten) låten som man ska spela så kan man inte heller ge bort upphovsrätten, det gör inget. Men om man äger låten som skall spelas så gäller fortfarande villkoret att ge bort sin copyright.

Hemlösa.se / homeless.life / Made by Homeless blir ägare till copyright:en.

Uppspelning i framtiden

Om artisterna vill spela upp musiken de har gjort någon annanstans i framtiden, t.ex. en konsert, så krävs det en överenskommelse mellan artisten och Hemlösa.se; artisten har ju gett bort sin copyright till Hemlösa.se som en gåva.

Bidragen som artisterna skickar in och/eller spelar upp under festivalen ska anses vara en gåva till de hemlösa. Om artisten vill behålla rättigheterna till bidraget så kallar vi inte det en gåva. Ska man äga det som man ger bort?

Även om man ger bort ägandeskapet till musiken så får man tillbaka olika gåvor från de hemlösa. Man får:

  1. Pengar. Du får 20% av all vinst framöver som låten genererar.
  2. Popularitet. Du blir känd i samhället.
  3. Konsekvenserna. Du skördar fördelarna av att vara känd i samhället.

Hemlösa.se / homeless.life / Homeless Foundation (( Homeless International Melody Festival)) tycker att dessa 3 gåvor räcker till deltagarna som ger sina gåvor till melodifestivalen. Att deltagarna dessutom skullefå behålla rättigheterna till sina gåvor tycker Hemlösa.se inte behövs.

Annars blir det inte moraliskt och rättvist om deltagarna ger en gåva och samtidigt vinner hur mycket som helst. Man ska inte använda de hemlösa som en bro till framgång. De hemlösa är inte en bro för gåvan som man ger.

Tillbaka