Hemlösas Internationella Melodifestival

Det är viktigt att veta att alla, hemlösa och icke-hemlösa, fattiga och icke-fattiga …
alla får vara med i den här tävlingen.

Hemlösas Internationella Melodifestival är ett initiativ startat av Hemlösa.se syfte att uppmärksamma och påminna oss om de hemlösa världen runt. Artister kommer kunna tävla mot varandra för att få sin låt utvald till att bli årets hemlösas sång.

Vem som helst får delta i tävlingen och alla är välkomna till att stödja de hemlösa med sin musik. Tävlingen är öppen för alla, inte bara hemlösa. Både hemlösa och icke-hemlösa får delta.

Tiderna för Hemlösas Internationella Melodifestival 2018 är
(dagarna är ännu obestämda och kan flyttas med kort framförhållning)

Även artister, både fattiga och vanliga, som normalt inte har en chance att hjälpa sig själv eller andra, även dem kan nu hjälpa andra och speciellt de hemlösa och fattiga med sin konst. Ett domarlag kommer att från provspelningarna (audition) och de inskickade bidragen utse 20 deltagare som senare kommer gå vidare till semifinalen.

Semifinalen kommer starta (???) där deltagarna kommer tävla och bli bedömda av domare och gallras ut till ett antal 10 finalister. Under finalen kommer 10 finalister tävla på scen i (???) i Stockholm. Den artist/grupp som vinner kommer få sin låt utsedd till årets hemlösas sång och årets bästa låt i världen. Vinnaren kommer bli belönad med en medalj som avbildar Hemlösas Internationella Flagga.