Hemlösas Internationella Melodifestival

Syfte och koncept

Made by homeless och Hemlösa.se är grundarna till idén Hemlösas Internationella Melodifestival och en årlig världens hemlösas låt och hela konceptet som årligen väljer ut världens hemlösas låt. Ingen annan organisation eller person eller företag kan ta eller stjäla den här idén och utnyttja den på något sätt. Ingen organisation eller person eller företag får kopiera vår idé eller använda eller ta vår idé eller stjäla och utnyttja den på något sätt.

Kavian Ferdowsi var själv hemlös i flera år i Sverige, men nu har han skapat den här internationella melodifestivalen för de hemlösa. Syftet med Hemlösas Internationella Dans- och Melodifestival är att öppna samhällets och världens ögon ta uppmärksamheten till hemlösa och de hemlösas problem.

Våra mål är enkla. Vi vill hitta hemlösa i hela världen som har någon talang eller som bara vill vara med och samtidigt så att de hemlösa kan hitta oss.

Vi vill hedra de hemlösa och:

  • Samla pengar åt de hemlösa
  • Koordina stöd för hemlösa på olika sätt
  • Utse världens årliga hemlösas låt och rent praktiskt världens bästa låt
  • Utse världens bästa dansare eller densgrupp
  • Stöda världens hemlösa genom festivalen och skapa en bättre framtid för hemlösa och fattiga på många olika sätt
  • Utveckla en kultur av konst och musik genom alla talangers hjärtan för att skapa en riktig kontakt mellan människors hjärtan
  • Utrota hemlösheten i världen

Alla får delta

Även artister, både fattiga och vanliga, som normalt inte har en chance att hjälpa sig själv eller andra, även dem kan nu hjälpa andra och speciellt de hemlösa och fattiga med sin konst. Det är viktigt att veta att alla, hemlösa och icke-hemlösa, fattiga och icke-fattiga … alla får delta i den här tävlingen.

Vi tänker oss att artister kan bjuda in andra artister och hemlösa i sin musik/dansgrupp eller leta efter hemlösa i sin lokala omgivning och bjuda in dem till denna melodifestival. Vi tänker oss att artister kan hitta hemlösa personer och sponsra dem för att komma till melodifestivalen och visa sin talang. Vi tycker att talangerna bland de hemlösa, även om de inte är duktigast i världen, inte är mindre än de världsbästa artisterna. På dessa sätt försöker vi hjälpa artister och alla hemlösa i världen.

Deltagare ska inte förvänta sig att Hemlösa.se kommer satsa stora summor (miljontals kronor) på musiken eller uppträdanderna. Detta är de hemlösas och de fattigas melodifestival. Den här festivalen skulle kunna vara på gatan eller i parken eller någon annanstans om vi inte hade hittat lokaler; det är byggt på enkelhet. Det skall vara och är för hemlösa och med hemlösa. Hemlösa.se gör sitt bästa, men man skall veta att det möjligtvis inte kommer bli bäst.

Tillbaka