Hemlösas Internationella Dag2018-02-11T14:02:52+00:00

Hemlösas Internationella Dag

För att lyfta fram de hemlösas situation globalt så har den ideélla föreningen Hemlösa.se i Stockholm förklarat den 20:e januari varje år till att vara de Hemlösas Internationella Dag. I år instiftar föreningen ”Santa Claus Prize” som omfattar tre olika priser där utmärkelsen”Hemlösas Hjälte”, direkt kopplat till föreningen, delas ut på den internationella dagen.

Vi tycker att de hemlösa inte uppmärksammas tillräckligt mycket i det globala perspektivet. Det finns mänskliga rättigheter med speciella pris och dagar, men inget som direkt fokuserar på den ökande andelen hemlösa i världen

Kavian Ferdowsi, Hemlösa.se:s grundare.

Priset är till för att uppmärksamma de hemlösas situation och uppmuntra de som hjälper hemlösa att fortsätta hjälpa, 

Kavian Ferdowsi

Varje år utses en eller flera hjältar som under den internatiohella dagen får utmärkelsen ”Hemlösas Hjälte” som är ett av tre priser i det nyinstiftade Santa Claus Prize. 2013 var första året som föreningen delade ut det hedrande priset Hemlösas Hjälte. Det kommer även att ske varje år under januari och under 2017 var det är inte mindre än tre personer och en organisation nominerade. Priset kommer att delas ut på Cafe Tegelbacken klockan 16:00 fredagen den 20:e januari.

Santa Claus Prize omfattar, förutom ”Hemlösas Hjälte” även ett pris till den som gjort en god gärning för djur och ett pris som hyllar en idé eller gärning för en övergång till ett vegetariskt leverne. Ett av de större projekten som Hemlösa.se arbetar med är det internationella priset och Kavian Ferdowsi hoppas att det även ska göra den internationella dagen för hemlösa mera känd.

Samhället känner till Världscancerdagen, Världshälsodagen, Internationella fredsdagen och Nelson Mandela-dagen, men känner folk till en dag som har med hemlöshet att göra, frågar han sig.

Santa Claus Prizes 2018

Hemlösa.se väljer varje år ut ”Santa Claus Prizes” till flertalet personer och organisationer.
Följande personer är pristagare för år 2018:

Hemlösas Hjältar